F. Moreira de Melo

HockeyspeelsterFatima Moreira de Melo, vernoemd naar het bedevaartsoord in Portugal, geboren in Rotterdam, maakte ruim 10 jaar als speelster deel uit van het Nederlands dames hockeyteam.

Met het Nederlandse team wist Fatima Moreira de Melo vele internationale titels te winnen. Vrijwel altijd was ze basisspeelster en had ze een groot aandeel in de titels en overwinningen. Ze heeft alle Olympische medailles gewonnen: Brons in 2000, Zilver in 2004 en Goud in 2008!

Verder wist ze onder leiding van bondscoach Marc Lammers Europees en Wereldkampioen te worden. In totaal kwam ze tot maar liefst 257 interlands. Naast haar hockeytalent werd Fatima met name bekend bij het grote publiek door haar uitstraling, fanatisme en excentrieke karakter. Ze maakte ook buiten het hockeyveld furore. Ze zingt, acteert, presenteert, trad op in tv-spotjes, ontwerpt sportkleding en verzorgt hockeyclinics.In 2012 werd zij winnaar van het programma Expeditie Robinson op RTL 5. Tevens is Fatima lid van het bekendste pokerteam namelijk de PokerStars Sportstars met onder andere Boris Becker.


Bron: Wikepedia

 

Sessies van deze auteur

donderdag 22 mei 2014 om 9:30 - 12:30

Chirurgenwerk is Topsport

F. Moreira de Melo donderdag 22 mei 2014 om 9:30 - 12:30

Chirurgenwerk is Topsport - Introductie door Fatima

F. Moreira de Melo