G. Kemkers

SchaatscoachGerard Kemkers is een van de meest succesvolle schaatscoaches van Nederland. Sportcoach van het jaar 2013.Zelf behaalde hij Olympisch succes in 1988 door op de 5.000 meter de bronzen medaille te veroveren.

Gerard Kemkers was zelf eind jaren ’80 en begin jaren ’90 een succesvol schaatser. Zo wist hij tijdens de Olympische Spelen in Calgary in 1988 een Bronzen medaille te behalen op de 5.000 meter. Helaas moest hij zijn eigen schaatscarrière vroegtijdig beëindigen. Na de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en vier jaar pionieren als coach in Amerika maakte Gerard Kemkers de overstap naar Nederland waar hij terecht kwam bij de Kernploeg. In 2002 startte hij aan een nieuw project. Sponsor TVM wilde een nieuwe schaatsploeg beginnen met de ervaren Gerard Kemkers als coach. Al snel boekte hij grote successen met zijn schaatsers. Onder andere Sven Kramer en Ireen Wust, pupillen van Gerard Kemkers, zijn uitgegroeid tot grote kampioenen (Europees, Wereld en Olympisch). Gerard Kemkers is een coach die het maximale uit zijn ploeg weet te halen.

Als coach wordt Gerard Kemkers gekenmerkt door zijn passie en gedrevenheid. Niets laat hij aan het toeval over. Hoewel Kemkers bij TVM een begeleidingsstaf van 20 man om zich heen heeft verzameld, houdt hij toch controle tot in de laatste details. De tegenslagen waarmee hij te maken kreeg in zijn eigen schaatscarrière hebben hem gevormd tot wat hij is geworden, één van de beste coaches ter wereld.

Gerard Kemkers presenteert op zijn karakteristieke wijze over onderwerpen als talentontwikkeling, het omgaan met tegenslagen, teambuilding en samenwerking. Ondersteund door video’s vertelt Gerard zijn ervaringen over het coachen en opleiden van de beste schaatsers ter wereld. Zijn visie is helder, zijn werkwijze ondoorgrondelijk.


Bron: Wikepedia

 

Sessies van deze auteur

donderdag 22 mei 2014 om 9:30 - 12:30

Chirurgenwerk is Topsport

donderdag 22 mei 2014 om 9:30 - 12:30

Chirurgenwerk is Topsport - Hoge pieken, diepe dalen op weg naar grootse gloriemomenten

G. Kemkers